Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова

Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова

18 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова

Една жена загина след експлозия в жилищен блок в Крайова, съобщават за БТА от Главния инспекторат за извънредни ситуации на Румъния. Трима души са транспортирани в болница. Един човек е получил пристъп на паника.

И в този час пожарникари издирват евентуални жертви, блокирани под развалините на сградата, която се е срутила частично след взрива. Текат огледи, които да установят дали в блока все още може да се живее.

“Колегите от Държавната строителна инспекция дойдоха да оценят състоянието на сградата. Все още не можем да идентифицираме дали има разрешение за строеж или как е построена”, информира за Диджи24 кметът на Долж Дан Дякону.

“Ще позволим достъп до сградата на хората само след като се уверим, че е безопасно. Разследване ще установи причината за експлозията”, заяви на свой ред главния инспектор на Инспектората за извънредни ситуации в окръг Долж Константин Владуцой.

Приблизително 50 души са били евакуирани от сградата и са прекарали нощта при роднини и приятели.

“Мислех, че е експлозия на кола, че прозорецът е счупен, след това излязох и видях, че блокът се е срутил. Може би е гръмнала (газова) бутилка”, сподели за Диджи24 един от жителите на блока.

“Вратите се отвориха, мазилката падна, аз бях в леглото, защото беше късно, изплашихме се и излязохме навън”, коментира негова съседка.

#жена #загина #експлозия #жилищен #блок #крайова #съобщават #бта #главния #инспекторат

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете