Четиридневен фюжън фестивал на открито ще се проведе във Велико Търново

Четиридневен фюжън фестивал на открито ще се проведе във Велико Търново

18 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Четиридневен фюжън фестивал на открито ще се проведе във Велико Търново

Четиридневен фюжън фестивал на открито ще се проведе във Велико Търново в дните от 27 юни до 30 юни. Концертите ще са в лапидариума в двора на Археологическия музей и на сцена „Арт Лято“ до Художествена галерия "Борис Денев", съобщиха организаторите от сдружението с нестопанска цел "Фюжън уей". Всички изяви ще са с вход свободен.

Първи пред търновската публика ще излязат музикантите от "Мартин Любенов Трио", които ще свирят в лапидариума на 27 юни. На 28 юни програмата ще продължи с участието на Banda Del Padre на сцена "Арт лято", а следващите два дни на същото място зрителите ще могат да видят и чуят съответно Cross the Jazz и Bulgar Klezmer Band.

Първото издание на фестивала се осъществи през лятото на 2019 година, когато в рамките на три дни свириха етно-джаз формация Outhentic, Tango Cats и Banda Del Padre. През годините в музикалния форум са участвали българските групи Spectrum Vocal Band, Acoustic Soul, Cinga Manga Funk, "Пендара", ученическата "Джуниър бенд", Tickle the Sage, “Людмил Крумов тамбура джаз трио”, както и чуждестранните Multumult от Румъния,  ID Thumb Accent от Гърция и North Sea String Quartet от Нидерландия.

Проявата се реализира със съдействието на Община Велико Търново. 

#четиридневен #фюжън #фестивал #открито #проведе #велико #търново #дните #концертите #лапидариума

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете