Берлинският литературен фестивал ще посрещне 150 автори от 50 страни

Берлинският литературен фестивал ще посрещне 150 автори от 50 страни

4 юли 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Берлинският литературен фестивал ще посрещне 150 автори от 50 страни

Берлинският литературен фестивал, който ще се проведе през септември, ще посрещне около 150 автори от 50 страни, предаде ДПА, като цитира организаторите. 

Писатели като Рейчъл Къск, Оливия Лейнг и Елиф Шафак ще представят новите си творби пред любителите на литературата на събитието, което всяка година посреща около 20 000 посетители.

Кураторът на форума Хелон Хабила отбеляза като основни теми колективната травма, проблемите на околната среда и човешките права, които отразяват настоящи глобални проблеми като пандемии, войни и климатични промени.

По време на 24-тото издание на фестивала ще бъде отделено специално внимание и на младите посетители, като за всички участници са предвидени безплатни работилници и книга като подарък.

Освен основната програма на литературния форум, който ще бъде от 5 до 14 септември, ще се проведе и дискусия за крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" с участието на политици като бившия министър на вътрешните работи Томас де Мезиер.

Берлинският литературен фестивал ще започне по-малко от седмица след изборите в дясноориентираните провинции Тюрингия и Саксония, отбелязва ДПА.

#берлинският #литературен #фестивал #проведе #посрещне #150 #автори #страни #предаде #дпа

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете