Азербайджан порица решението на Париж да отзове посланичката си

Азербайджан порица решението на Париж да отзове посланичката си

17 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Азербайджан порица решението на Париж да отзове посланичката си

Азербайджанското външно министерство определи като "заплахи" и "натиск" на Париж обявеното снощи решение на Франция да отзоваве своята посланичка в Баку "за консултации", предаде Франс прес.

"Азербайджанската страна на няколко пъти е посочвала на Франция, че един език на заплахи и натиск няма да доведе до никакъв резултат и обявява отново, че ще вземе всички необходими мерки, за да защити своите национални интереси", се казва в изявлението на азербайджанското дипломатическо ведомство.

"Официалните действия и изявления на нашата страна по отношение на Франция бяха само отговор на разрушителните действия на тази страна", добавя външното министерство, като обвинява Париж в "кампания за опетняване".

Френската дипломация на свой ред порица снощи "едностранните действия" на Баку, които според Париж вредят на двустранните отношения, припомня АФП.

В коментар на говорителя на азербайджанското външно министерство Айхан Хаджизада относно отзоваването на френската посланичка се казва, че Франция е предприела "открити и явни антиазербайджански действия след войната през 2020 г.", съобщава АЗЕРТАДЖ. Хаджизада отхвърли френските обвинения в едностранни действия и подчерта, че действията на Париж "не служат на мира".

#азербайджанското #външно #министерство #определи #заплахи #натиск #париж #обявеното #снощи #решение

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете