АТА: Започна музикалният фестивал „Кала“ в село Дерми на албанската ривиера

АТА: Започна музикалният фестивал „Кала“ в село Дерми на албанската ривиера

7 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


АТА: Започна музикалният фестивал „Кала“ в село Дерми на албанската ривиера

Фестивалът „Кала“, ежегодно събитие, което се провежда в село Дерми, Южна Албания, събира млади хора от страната и чужбина на приказните плажове и зашеметяващия пейзаж на албанското крайбрежие, предаде за БТА албанската агенция АТА.

„Пригответе се да се насладите на внимателно подбрано изживяване на мечтана комбинация от музикален фестивал и ваканция на плажа“, обяви вчера Националната агенция по туризъм чрез социалните медии, разгласявайки началото на новото издание на фестивала „Кала“ в крайбрежното село Дерми.

Едноседмичният фестивал „Кала“ (5-12 юни) предлага изключителна празнична атмосфера в комбинация от красива музика, млади хора и впечатляващ албански пейзаж.

Фестивалът помага на местния бизнес да генерира значителни приходи, тъй като хотелите в Дерми са напълно резервирани, но също така популяризира туристическа Албания и по-специално южното крайбрежие и потенциала на страната да се превърне във водеща европейска туристическа дестинация.

 „Кала“ е едно от най-новите събития в албанския календар, първият международен музикален фестивал в Албания, като се провежда всеки юни от 2018 г. насам.

Едноседмичното крайбрежно парти на южното крайбрежие поставя Албания на картата на младите пътешественици.

(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

#фестивалът #кала #ежегодно #събитие #което #провежда #село #дерми #южна #албания

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете