Артета: "Арсенал е по-добре подготвен за битката за титлата този сезон"

Артета: "Арсенал е по-добре подготвен за битката за титлата този сезон"

3 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Артета: "Арсенал е по-добре подготвен за битката за титлата този сезон"

Арсенал е много по-добре подготвен да се справи с напрежението в битката за титлата този сезон, каза мениджърът на отбора Микел Артета. "Артилеристите" преследват пъррви трофей във Висшата лига от 20 години. Тимът, който приема Борнемут в събота, има 80 точки от 35 мача, една повече от защитаващия титлата Манчестър Сити, който има мач по-малко.

"Проведохме тренировка днес и енергията отново беше фантастична. Играчите наистина са ентусиазирани“, каза Артета пред репортери, добавяйки, че няма нови опасения за контузии в отбора.

"Просто сме съсредоточени и влагаме цялата си енергия в намирането на тази решителност и желание да дадем най-доброто от себе си и да спечелим правото да печелим мачове... имаме инерция и трябва да продължим", каза Артета.

Арсенал не издържа в надпреварата миналия сезон, позволявайки на Сити на Пеп Гуардиола да си проправи път към титлата, но този път клубът от северен Лондон е по-добре подготвен.

"Отборът е по-зрял. Очевидно здравето и състоянието на отбора са в много по-добро състояние в момента. Знам, че тези фактори допринасят за това да сме в по-добра позиция", добави Артета.

 

#арсенал #подобре #подготвен #справи #напрежението #битката #титлата #сезон #каза #мениджърът

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете