Арести в Босна и Херцеговина за организирана престъпност и злоупотреба с власт

Арести в Босна и Херцеговина за организирана престъпност и злоупотреба с власт

9 юли 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Арести в Босна и Херцеговина за организирана престъпност и злоупотреба с власт

На територията на Босна и Херцеговина  днес се проведе оперативна акция, ръководена от Държавната агенция за разследване и защита (SIPA) под надзора на прокуратурата на Босна и Херцеговина, за няколко криминални престъпления, съобщи порталът Кликс.

Сред заподозрените е заместник-директорът на SIPA Зоран Галич.

Съгласно заповедта на прокуратурата на БиХ, помощник-командир на граничната полиция в Требине Милович Благое, гражданин на БиХ и Хърватия, и още едно лице са арестувани за престъпленията организирана престъпност, незаконен трафик на акцизни стоки, злоупотреба с власт и други престъпления. Разследването се провежда от Прокуратурата на Босна и Херцеговина съвместно с Министерството на вътрешните работи на Република Сръбска.

Заместник-директорът на SIPA Зоран Галич също е включен в разследването поради подозрение за извършване на престъпни деяния - получаване на подаръци и други форми на облага и злоупотреба с власт, по време на периода, когато той е изпълнявал длъжността директор на гранична полиция на БиХ. 

Заподозреният Галич, след получаване на информация, вчера нелегално е преминал границата на Босна и Херцеговина в следобедните часове и избягал в Република Хърватия, където се намира и в момента. Разследването на този случай на корупция по високите етажи на властта продължава и се провежда с пряката подкрепа на ЕВРОПОЛ, отбелязва сайтът.

#територията #босна #херцеговина  #днес #проведе #оперативна #акция #ръководена #държавната #агенция

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете