АНА-МПА: Гърция е в най-добра позиция по отношение на заетостта през последните 15 години

АНА-МПА: Гърция е в най-добра позиция по отношение на заетостта през последните 15 години

25 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Гърция е в най-добра позиция по отношение на заетостта през последните 15 години

Говорителят на гръцкото правителство Павлос Маринакис в интервю за радио Скай говори за икономическата политика на правителството, мерките за справяне с високите цени, писмото на премиера до председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, за реториката на основната опозиционна партия СИРИЗА-Прогресивен алианс, налагането на данъци и залога на предстоящите европейски избори, съобщи АНА-МПА.

Относно високите цени правителственият говорител каза, че "това е най-големият проблем, пред който е изправено всяко домакинство", като добави, че е важно да се представи проблемът в реалното му измерение.  

Той уточни още, че проблемът с високите цени "не може да се реши само с натискане на бутон". Говорителят подчерта, че повишаването на доходите трябва и е абсолютен приоритет на правителството.

Той се спря и на налагането на глоби и проверките, извършвани на пазара. По-конкретно Маринакис отбеляза, че само за миналата година са извършени общо 44 000 проверки и са наложени 19 милиона глоби. Също така по отношение на намаляването на безработицата той подчерта, че "страната ни е в най-добрата позиция по отношение на заетостта през последните 15 години, през които са били създадени 400 000 работни места".

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#говорителят #гръцкото #правителство #павлос #маринакис #интервю #радио #скай #говори #икономическата

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете