Али Ахмети: Мицкоски не трябваше да започва битка с мен, не е управлявал държавата нито ден

Али Ахмети: Мицкоски не трябваше да започва битка с мен, не е управлявал държавата нито ден

23 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Али Ахмети: Мицкоски не трябваше да започва битка с мен, не е управлявал държавата нито ден

Размяната на реплики между председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски и председателят на най-голямата албанска партия ДСИ Али Ахмети продължи и в последния ден от предизборната кампания за президентските избори в Северна Македония, които ще се произведат в сряда.

По време на митингите Мицкоски призоваваше да се гласува за ВМРО-ДПМНЕ, а ДСИ да бъде изпратена в опозиция, свързваше партията с корупция и престъпност и твърдеше, че не СДСМ, а ДСИ е управлявала страната.

На митинга в центъра на Скопие вчера Ахмети се обърна към него с препоръка "да си подбира думите”, защото „крепостта се гради камък по камък, а белята започва от думите”. 

Днес, на митинг в Щип  Мицкоски  заяви, че „подобни атаки са израз на нервност, израз на паника и страх”, защото Ахмети  знае, че ще загуби изборите, а ВМРО-ДПМНЕ призовава албанската опозиция „за обединение срещу тази власт”, защото „държавата е отвлечена от ДСИ, а главен съучастник е СДСМ”

„Мицкоски  не трябваше да започва тази битка с мен, защото не може да я завърши. Не съм го провокирал, казах истината, че той нито ден не е бил начело на държавата. Седем години е в опозиция и не знае как се управлява държавата, не знае как се изграждат институциите. Ние носим отговорността да управляваме държавата, носим отговорността да няма междуетнически различия. Хората решават и това не е обида към Християн Мицкоски, а съвет от човек, който има 22-годишен опит в политическия организационен живот и управлението на държавата”, казва Али Ахмети в интервю за ТВ 21 в понеделник вечерта. 

Попитан за днешното изявление на президента на ВМРО-ДПМНЕ, че Ахмети „ще се пенсионира” след изборите, лидерът на ДСИ казва, че не Мицкоски, а гражданите решават това. 

„Ние сме в състезание и състезанието ще определи кой къде ще бъде. Нека напомня на Християн Мицкоски, че съм пенсионирал девет политици като него... Добре е, да не избързва с тези твърдения...“, казва Ахмети, цитиран от медиите в Северна Македония.

Според него най-големите политически партии трябва да носят и най-голяма отговорност и да поемат инициативата, за да сплотят гражданите.

Първият тур на президентските избори в Северна Македония ще се проведат на 24 април, но предизборната кампания за парламентарните избори на 8 май, които ще се проведат заедно с втория тур на президентските избори в страната продължава.

#размяната #реплики #председателят #вмродпмне #християн #мицкоски #найголямата #албанска #партия #дси

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете