Албанският външен министър Игли Хасани се срещна с румънския президент Клаус Йоханис

Албанският външен министър Игли Хасани се срещна с румънския президент Клаус Йоханис

4 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Албанският външен министър Игли Хасани се срещна с румънския президент Клаус Йоханис

Албанският външен министър Игли Хасани се срещна с румънския президент Клаус Йоханис по време на официалното си посещение в Букурещ, предаде АТА. 

Хасани е на двудневно официално посещение в Румъния до утре, 5 юни. 

Визитата на албанския външен министър идва след посещението на румънския му колега Луминица Одобеску в Тирана през ноември миналата година, по време на което беше подписан План за действие 2024 – 2025, израз на обща воля за засилване на политическия диалог между двете страни, отбелязва агенцията.

В публикация в социалните мрежи Хасани съобщи, че Албания и Румъния са отдадени на укрепването на регионалната сигурност.

„Като съюзници в НАТО, ние сме отдадени на това, да засилим сътрудничеството си за регионална сигурност и стабилност“, написа Хасани по повод срещата си с румънския държавен глава.

Албанският външен министър е изразил дълбока признателност от страна на Албания за непоклатимата подкрепа на Румъния за интеграцията на Западните Балкани в ЕС.

По време на официалното си посещение в Румъния днес и утре албанският външен министър ще се срещне също с румънския си колега Луминица Одобеску, министърът на вътрешните работи на Румъния Каталин Предою, министъра на труда и социалната солидарност Симона Букура-Опреску и с председателя на комисията по външни работи на румънския сенат Титус Корлъцян.

#албанският #външен #министър #игли #хасани #срещна #румънския #президент #клаус #йоханис

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете