Актрисата Шарън Стоун изгубила милиони долари от спестяванията си след инсулта, който получи през 2001 г

Актрисата Шарън Стоун изгубила милиони долари от спестяванията си след инсулта, който получи през 2001 г

преди 2 дни · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Актрисата Шарън Стоун изгубила милиони долари от спестяванията си след инсулта, който получи през 2001 г

Американската актриса Шарън Стоун каза, че хората са се възползвали от нея финансово, докато се е възстановявала от почти фатален инсулт, предаде ДПА.

През 2001 г. звездата от "Първичен инстинкт" получи инсулт, който доведе до мозъчен кръвоизлив и я принуди да се оттегли от Холивуд за седем години, докато се възстанови напълно.

"Хората се възползваха от мен през този период", каза американската актриса пред изданието "Холивуд рипортър". Стоун отбелязва, че е имала спестени 18 милиона щатски долара, но "когато погледнах банковата си сметка, всичко беше изчезнало".

"Хладилникът, телефонът - всичко беше на чужди имена... Нямах никакви пари".

Актрисата, която е на 66 години, заяви, че вместо да изпитва горчивина от преживяното след инсулта, тя предпочита да се фокусира върху положителното.

"Реших да остана в настоящето... Реших да не се придържам към това, че съм болна, нито към някаква горчивина или гняв", каза тя.

"Ако глътнеш семето на горчивината, тя никога няма да те напусне. Но ако имаш вяра, дори и ако е с големината на синапено зрънце, ще оцелееш. Така че сега живея за радост. Живея с цел", казва Шарън Стоун. 

Според нея инсултът е променил на сто процента начина, по който работи мозъкът й.

"Будистки монах ми каза, че съм се преродила в същото тяло. Имах смъртно преживяване и след това ме върнаха обратно… В продължение на девет дни имах кръвоизлив в мозъка, така че той беше избутан в предната част на лицето ми. Не беше разположен в главата ми, където беше преди", твърди актрисата в интервюто.

Стоун е убедена, че "докато това се случваше, всичко се промени". Тя разказва, че промени настъпили при обонянието, зрението, усещания. "Не можех да чета в продължение на няколко години. Нещата се разтягаха и виждах цветни шарки… Много хора си мислеха, че ще умра".

През 2023 г. пред сп. "Вог" Шарън Стоун разказа, че лекарите трудно успели да й поставят диагноза.  

Тя казва, че ежедневно приема лекарства, за да се справи със заекването и тежките припадъци.

Стоун не споделя подробности за мозъчния си кръвоизлив в продължение на няколко години след случилото се, тъй като се притеснява от обществената реакция, припомня ДПА.

Сега актрисата е член на управителния съвет на неврологичната фондация "Бароу" в САЩ, в която се лекуват тежки заболявания на мозъка и гръбначния стълб.

 

#американската #актриса #шарън #стоун #каза #хората #възползвали #нея #финансово #възстановявала

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете