Актрисата Джина Роуландс страда от Алцхаймер

Актрисата Джина Роуландс страда от Алцхаймер

26 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Актрисата Джина Роуландс страда от Алцхаймер

Известната актриса и лауреат на почетна награда "Оскар" Джина Роуландс страда от болестта на Алцхаймер, разкри синът й Ник Касаветис. Това съобщи Асошиейтед прес.

В интервю за "Ентъртейнмънт уикли", публикувано във вторник, режисьорът каза, че Роуландс страда от заболяването от пет години. Във филма "Тетрадката" на Касаветис от 2004 г. актрисата изпълнява ролята на възрастната Али - главната героиня, която страда от деменция.

Прекарахме доста време, разговаряйки за Алцхаймер, искахме да бъде автентична в този образ, и сега, през последните пет години, тя страда от Алцхаймер, каза Касаветис в интервюто. "Тя е в пълна деменция. Толкова е лудо - преживяхме го, тя го изигра и сега ни се стовари", каза режисьорът.

Представител на Роуландс потвърди, че Касаветис "говори от името на семейството".

Роуландс, която получи почетна награда "Оскар" през 2005 г., работи в десет филма със съпруга си Джон Касаветис. Номинирана е за "Оскар" за ролите си в два от тях. Спечелила е четири награди "Еми". Майката на Роуландс, актрисата Лейди Роуландс, също е страдала от Алцхаймер. Докато снима "Тетрадката", Джина Роуландс казва, че е представяла майка си. "Преминах през това с майка си и ако Ник не беше режисьор, не смятам, че щях да се наема да играя - толкова е тежко. Беше тежък, но чудесен филм", каза актрисата пред списание "О" през 2004 г.

#известната #актриса #лауреат #почетна #награда #оскар #джина #роуландс #страда #болестта

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете