АА: Турският Червен полумесец предоставя помощ за Рамазан на 250 разселени семейства в Ирак

АА: Турският Червен полумесец предоставя помощ за Рамазан на 250 разселени семейства в Ирак

28 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АА: Турският Червен полумесец предоставя помощ за Рамазан на 250 разселени семейства в Ирак

Турският Червен полумесец предостави днес хранителна помощ на 250 разселени семейства в Ирак като част от своята програма за подпомагане през месец Рамазан. Това предаде Анадолската агенция (АА) за БТА съгласно споразумението за обмен на информация между двете агенции.

В лагера „Харшам“ в Ербил семействата получиха пакети с храна, които да облекчат трудностите им по време на свещения за мюсюлманите месец.

Пред Анадолската агенция Мурат Тутанк, ръководител на клона на Турския червен полумесец в Бурса, подчерта усилия на организацията по време на Рамазан по света.

„Турският червен полумесец действа в много части на света през месец Рамазан. С една ръка е в Палестина, с друга ръка е в Африка, а също и в Ербил“, каза той.

Освен храна хуманитарната организация е осигурила в лагера и дрехи за нуждаещите се, както и ежедневно раздаване на 2500 хляба, добави Тутанк.

По-рано Ерай Аккая, изпълняващ длъжността президент на делегацията на турския Червен полумесец в Ирак, потвърди, че предоставянето на храна ще продължи за 5000 семейства в Ирак по време на Рамазан.

(Това е новина от деня в Турция, избрана от Анадолската агенция (АА) за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Турция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#турският #червен #полумесец #предостави #днес #хранителна #помощ #250 #разселени #семейства

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете