АА: Помощта на Турция за Газа от 7 октомври 2023 г. досега възлиза на 42 000 тона

АА: Помощта на Турция за Газа от 7 октомври 2023 г. досега възлиза на 42 000 тона

3 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


АА: Помощта на Турция за Газа от 7 октомври 2023 г. досега възлиза на 42 000 тона

Хуманитарната помощ, предоставена от Турция на Газа, от миналия октомври досега възлиза на 42 000 тона, предаде Анадолската агенция (АА) за БТА съгласно споразумението за обмен на информация между двете агенции.

„Хуманитарната помощ на Турция за Газа достигна 42 000 тона“, написаха от турското външно министерство в социалната платформа „Екс“, добавяйки, че страната е вторият по големина дарител на помощи за Газа и е доставила близо четвърт от всички помощи.

В публикацията в „Екс“ се посочва, че „средно 127 тона питейна вода се доставят от Турция през Египет до Газа всяка седмица“, а също, че повече от 400 пациенти и ранени от Газа получават медицинско лечение в Турция.

В текста се казва още, че Анкара „ще продължи да стои редом с Газа и палестинския народ“, включително на фона на настоящата израелска офанзива в ивицата Газа, при която бяха убити около 33 000 палестинци от 7 октомври 2023 г. досега.

(Това е новина от деня в Турция, избрана от Анадолската агенция (АА) за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Турция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#хуманитарната #помощ #предоставена #турция #газа #миналия #досега #възлиза #000 #тона

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете