Жена е убита от семейството си в Пакистан, престъплението е заснето и публикувано онлайн

Жена е убита от семейството си в Пакистан, престъплението е заснето и публикувано онлайн

28 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Жена е убита от семейството си в Пакистан, престъплението е заснето и публикувано онлайн

Видеозапис от Пакистан, на който се вижда как брат удушава сестра си, докато баща им гледа отстрани, бе разпространен онлайн и двамата мъже бяха арестувани, предаде днес ДПА, като се позова на официални лица и полицията.

Случаят в централната провинция Пенджаб шокира и възмути страната, в която насилието срещу жените расте все повече. 

22-годишната жена е убита миналата седмица от брат си, докато баща им е гледал, а неизвестен трети човек е заснел престъплението, заяви Рана Акмал от местната полиция. Семейството е погребало жената и е заявило, че е починала от холера. Полицията обаче е регистрирала случая вчера, след като видеото бе споделено от много потребители онлайн, добави Акмал.  

И двамата мъже са казали пред полицията, че с години са изнасилвали жената и са я убили, за да прикрият престъплението си, заяви друг представител на органите на реда. Той добави, че полицията е изровила трупа днес за аутопсия и ДНК тест, с които да потвърди изнасилването. В момента се извършват обиски, за да бъде арестуван и човекът, заснел престъплението. 

Ужасяващите престъпления срещу жени в страната през последните години, сред които случай на жена, обезглавена от приятеля си, и групово изнасилване на майка пред децата ѝ на магистрала, шокираха Пакистан. Годишно се съобщава за хиляди престъпления там, но процентът на осъдените е по-малко от 3 на сто заради неясни закони и неправилно действаща прокуратура, сочат данни на полицията. 

#видеозапис #пакистан #брат #удушава #сестра #баща #гледа #отстрани #разпространен #онлайн

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете