Железничари в Нидерландия планират да спрат жп трафика за 3 минути

Железничари в Нидерландия планират да спрат жп трафика за 3 минути

16 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Железничари в Нидерландия планират да спрат жп трафика за 3 минути

Железопътните работници в Нидерландия планират да спрат движението на влакове за три минути в събота в знак на протест срещу увеличаващото се насилие срещу жп служители в страната, предаде ДПА.

"Достигаме предела на това, което е по силите ни. Нуждаем се от помощ от правителството. Това не може да продължава така", каза директорът на нидерландските железници (NS) Уотър Кулмис.

"Колегите ми работят всеки ден, за да доведат над един милион пътници до тяхната дестинация. Това, с което трябва да се справят всеки ден, е лудост. Обществото втвърдява тона си", добави Кулмис.

Протестът беше предизвикан, след като през уикенда група младежи нападнаха персонала на влак.

При инцидента от събота железопътен служител е бил бутнат, удрян и съборен по стълбите на двуетажен влак. При спирането на влака младежите ударили и машиниста.

Според холандските железници техни служители са били нападани 1042 пъти миналата година, което е увеличение на подобни инциденти с 8 на сто в сравнение с предходната година. В това число влизат заплахи, плюене и физическо насилие.

За да се подобрят безопасността на влаковете и тази на персонала, нидерландските железници пробно започват да оборудват служителите си с преносими камери.

ЖП операторът също така въведе проверки на пътниците при влизане в гари и се опитва да наеме допълнителни служители по сигурността.

#железопътните #работници #нидерландия #планират #спрат #движението #влакове #минути #знак #протест

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете