За пореден път ръководството на РСМ показа, че има "Б комплекс" към България, заяви Костадин Костадинов

За пореден път ръководството на РСМ показа, че има "Б комплекс" към България, заяви Костадин Костадинов

преди 15 часа · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


За пореден път ръководството на РСМ показа, че има "Б комплекс" към България, заяви Костадин Костадинов

За пореден път ръководството на Република Северна Македония (РСМ) показа, че има един единствен комплекс, който до голяма степен определя политиката на изпълнителната власт в момента, и това е т. нар. "Б комплекс" – комплекс към България. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов относно вчерашното телевизионно интервю на вицепремиера и министър на транспорта на РСМ Александър Николоски, в което той коментира неофициалната среща в София между президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова и отсъствието на знамето на РСМ.

Международният протокол е определил правилата в този случай – при неофициална среща, дори да е на официално място, присъства единствено знамето на съответната страна-домакин, обясни лидерът на "Възраждане".

Костадинов показа и снимка, която, по думите му, я няма в македонските медии, и е от неофициално посещение на премиера на РСМ Християн Мицкоски в Хърватия. По време на неофициалната му среща с хърватския министър-председател също не се вижда знамето на РСМ, в този случай няма проблем. Мицкоски също не вижда – ето ви пример за класическия „Б комплекс“, обясни лидерът на "Възраждане". И добави, че те имат друго определение за него - в учебниците е записан – „еничарски синдром“.  Според Костадинов сме станали свидетели на този синдром още веднъж – в лицето на Александър Николоски. Българската държава в случая постъпи изключително мъдро, тъй като целта на всички тези провокации, е да се внуши колко много ни мразят, България да отвърне веднага и впоследствие това да се разгърне още повече като кампания, посочи Костадинов. Позицията на МВнР е много обрана и ние я подкрепяме, каза той. 

Партията подкрепя искането на ПП-ДБ за освобождаване на и.ф. председател на комисиите за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество Антон Славчев, което ще бъде гледано днес в пленарната зала, защото смятат, че той няма място в тях. "Очевидно е, че не си върши работата или по-скоро изпълнява поръчки. Всеки един човек, който превърне една държавна институция в бухалка, както например Борислав Сарафов (и.ф.главен прокурор), чиято оставка също искаме, няма място на такава позиция", подчерта Костадин Костадинов.

#пореден #път #ръководството #република #северна #македония #рсм #показа #единствен #комплекс

Още новини

Още новини от България, които може да четете