В Стара Загора се проведе конференция под надслов "Инвестиционни перспективи и финансови стратегии за бизнеса в региона"

В Стара Загора се проведе конференция под надслов "Инвестиционни перспективи и финансови стратегии за бизнеса в региона"

16 май 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


В Стара Загора се проведе конференция под надслов "Инвестиционни перспективи и финансови стратегии за бизнеса в региона"

В зала "П.Р. Славейков" на община Стара Загора днес се проведе бизнес конференция под надслов "Инвестиционни перспективи и финансови стратегии за бизнеса в региона".

"Добре дошли в Стара Загора, най-зеления град в България. Такива събития са изключително важни за нашия град и за целия регион по няколко причини. На първо място това е част от политиката, която с отдел "Инвестиции" на община Стара Загора водим, за да презентираме региона като добър за инвестиции. Нашият регион може да отговори на голяма част от изискванията на голяма част от бизнеса", каза в приветствието си заместник-кметът Радостин Танев. Той посочи, че голяма част от представителите на бизнеса в града участват в срещата. "Бизнесът в Стара Загора е достатъчно модерен и конкурентноспособен", заяви още той. И припомни, че пред региона предстои голяма промяна, поради т. нар. зелена сделка. "Това, което предстои пред региона е нещо изключително притеснително и ние трябва да бъдем подготвени за това. Стоейки ръка за ръка и рамо до рамо с хората и бизнеса се надяваме да успеем да гарантираме плавното преминаване пред това, което ни очаква", посочи още заместник-кметът.

Участие във форума взе и Исмет Чавушоглу, член на Българо-турската търговско-индустриална камара и собственик на "Елте Инженеринг" ЕООД. "Уверен съм, че днешния форум ще допринесе за разширяване на контактите за всички присъстващи", каза той. И обясни, че на 7 и 8 юни т. г. в Банско ще се проведе Третия балкански форум, който ще събере на едно място представители на компании от секторите автомобилостроене, строителство, машинопроизводство, консултантски услуги, здравеопазване и други.

Стара Загора е най-активно развиващият се град в България, защото той се намира в епицентъра на най-големите събития в преустройството на енергетиката, посочи пред присъстващите председателят на Търговско-промишлена палата Стара Загора Олег Стоилов. Той заяви, че "ние вече гледаме напред към Зелена водородна долина Стара Загора и по тази причина беше създаден единственият в България цифров иновационен хъб "Загоре". Стоилов коментира, че това е един от "инструментите, които да помогнат за още по-бързото развиване на нашия град".

"В рамките на близо две години имах възможността да проследя развитието на десет области в България. И след като направих проучване на развитието и потенциала им, както и потенциала и развитието на Турция, установих, че са на прекрасно ниво“, каза пред присъстващите Армаган Ал, търговско аташе на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив. Той посочи, че "развитието и подкрепата на бизнеса е важно сътрудничеството между фирмите". 

На форума бяха представени възможностите за финансиране на бизнеса по европроекти, бизнес решения за развитие на бизнеса, застрахователни услуги и изграждане на производствена и ИТ инфраструктура в компаниите.

#зала #славейков #община #стара #загора #днес #проведе #бизнес #конференция #надслов

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете