В Сливен ще се състои обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

В Сливен ще се състои обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

29 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


В Сливен ще се състои обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции

В Сливен на 8 април ще се състои обществено обсъждане на Концепция за интегрирани териториални инвестиции (КИТИ) "Интегрирани инвестиции в новото поколение – за образовани, активни и работещи в региона млади хора", която е преминала успешно етапа на административно съответствие и допустимост. Това съобщиха от общинския пресцентър.

В Концепцията са включени проекти и дейности, насочени както към инвестиции в инфраструктура, така и към услуги в сферата на образованието, връзката му с пазара на труда и активирането на младите хора. КИТИ включва две големи проектни идеи за изграждане на довеждаща и вътрешна инфраструктура в два индустриални паркa в общините Сливен и Тунджа, подобряване достъпа до Индустриална зона – Ямбол, инвестиции в част от образователната инфраструктура в Сливен и Ямбол, в изграждане на обекти за спорт и дейности за укрепване на здравето.

Община Сливен е водещ партньор, а в Концепцията участват още: Община Ямбол, Община Тунджа, Община Стралджа, Професионалната гимназия по хотелиерство и туризъм "Акад. Неделчо Неделчев" - Сливен, Професионалната гимназия по текстил и облекло "Добри Желязков" - Сливен, Фондация "Регионален център за икономическо развитие" - Сливен, Художествена галерия "Димитър Добрович" - Сливен, Регионален исторически музей "Д-р Симеон Табаков" - Сливен, Народно читалище "Съгласие – 1862" Ямбол, Природо-математическа гимназия "Добри Чинтулов" - Сливен, Четвърто основно училище "Димитър Петров" - Сливен, Природо-математическа гимназия "Атанас Радев" - Ямбол, "Е. Миролио" ЕАД.

Обществени обсъждания на КИТИ ще се проведат и на територията на общините партньори.

Препоръки и възражения по концепцията могат да бъдат направени чрез онлайн анкета: https://forms.gle/n9z4KdXNDPkzG5ai7, както и на електронната поща на Областен информационен център - Сливен, който е част от Звеното за публични консултации към Регионален съвет за развитие на Югоизточен регион: [email protected], не по-късно от три работни дни след провеждане на събитието.

По думите на кмета Стефан Радев, Община Сливен е от първите, внесли свои концепции за инвестиции.

#сливен #състои #обществено #обсъждане #концепция #интегрирани #териториални #инвестиции #кити #новото

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете