В работата ми ще има приемственост, без това няма как да продължим напред, заяви служебният министър на регионалното развитие

В работата ми ще има приемственост, без това няма как да продължим напред, заяви служебният министър на регионалното развитие

9 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


В работата ми ще има приемственост, без това няма как да продължим напред, заяви служебният министър на регионалното развитие

"Ще се постарая да продължа започнатото от екипа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и в работата ми ще има приемственост. Без приемственост няма как да продължим напред". Това каза служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова при поемането на поста от досегашния министър в оставка Андрей Цеков, съобщиха от ведомството.

"Наясно съм, че има доста работа, а периодът е кратък. Затова е важно да не забавяме темпото, да не губим време и да завършим това, което е започнато", подчерта Коритарова.

Тя обясни, че към момента има известно забавяне в изпълнението на проектите, заложени в Националния план за възстановяване и устойчивост, изпълнявани от Министерството, но ще се постарае да навакса забавянето.

Андрей Цеков пожела успех на новия министър и очерта няколко основни параметри, по които оставя "фронт за работа" на приемничката си. На първо място той постави строителството на четирите основни магистрали - "Хемус", "Европа", "Русе - Бяла" и "Видин - Ботевград".

"Основните ремонти също са част от проектите, които ще дадат възможност за усвояване на капиталови средства", добави Цеков и обясни, че има известно изоставане с издаването на разрешения за строеж по някои основни ремонти, което е слабост на Агенция "Пътна инфраструктура".

"Колосална работа свърши екипът на МРРБ по "общинската програма", подчерта още той и изтъкна, че във ведомството работят изключителни професионалисти. 

По-рано днес в Министерския съвет се състоя церемония по приемственост в изпълнителната власт, след като членовете на служебния кабинет положиха клетва в Народното събрание. 

В края на миналата седмица Виолета Коритарова бе номинирана за министър на регионалното развитие и благоустройството в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев. "Виолета Коритарова е била изпълнителен директор на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Има дългогодишен опит в системата", каза Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на проекта на кабинет. 

#постарая #продължа #започнатото #екипа #министерството #регионалното #развитие #благоустройството #работата #приемственост

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете