Увеличението на работните места в американския частен сектор през март надвишава очакванията

Увеличението на работните места в американския частен сектор през март надвишава очакванията

3 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Увеличението на работните места в американския частен сектор през март надвишава очакванията

Работните места в американския частен сектор са нараснали повече от очакваното през март, което е поредното доказателство за укрепването на трудовия пазар, предаде Ройтерс.

Броят на работните места в частния сектор в САЩ е нараснал със 184 000 миналия месец след коригирания растеж от 155 000 през февруари, се посочва в доклада за заетостта на Ей Ди Пи (ADP). Икономисти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че заетостта в частния сектор ще се повиши със 148 000 работни места миналия месец спрямо оповестените през февруари 140 000 работни места. 

Докладът на Ей Ди Пи, изготвен съвместно със Станфордската лаборатория за цифрова икономика излезе преди публикуването в петък (5 април) на по-изчерпателния доклад за заетостта през март от министерството на труда. 

Правителствени данни, публикувани вчера, сочат, че е имало 1,36 нови работни места за всеки незает човек през февруари спрямо 1,43 позиции през януари.

Според проучване на икономисти, анкетирани от Ройтерс, Бюрото по трудова статистика на Министерството на труда ще обяви, че броят на работните места се е увеличил със 160 000 през март след растеж от 223 000 през февруари.

Очакванията са, че общият брой работни места извън селското стопанство е нараснал с 200 000 през март спрямо 275 000 през предходния месец. Според прогнозите безработицата е останала без промяна на равнище от 3,9 на сто, а годишният растеж на заплатите се е забавил до 4,1 на сто спрямо 4,3 на сто през февруари. 

#работните #места #американския #частен #сектор #нараснали #очакваното #което #поредното #доказателство

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете