Турският Бешикташ уволни треньора Фернандо Сантош

Турският Бешикташ уволни треньора Фернандо Сантош

14 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Турският Бешикташ уволни треньора Фернандо Сантош

Турският Бешикташ обяви раздяла с бившия национален селекционер на Португалия и Полша Фернандо Сантош, стана ясно от публикация на интернет-страница на черните орли от Истанбул.

Сантош, който беше назначен на поста през януари, оставя 16-кратните шампиони на 4-о място в турската Суперлига с 48 точки, на 36 след лидерите Галатасарай. В последните пет мача обаче тимът не успя да постигне нито една победа със Сантош и това е конкретната причина за уволнението му.

Ако се броят и временните треньори, Фернандо Сантош е шести наставник на тима за този сезон. Бешикташ започна кампанията c французина Валериен Исмаел, след което се изредиха Шенол Гюнеш, Бурак Йълмаз, Риза Чалимбай, Сердар Топрактепе и сега Фернандо Сантош. Но при нито един от тях резултатите не се промениха драстично, а често в медиите се прокрадваха информации, че решенията се взимат от задкулисие, близко до ръководството.

Фернандо Сантош има богата треньорска кариера, печелил е Европейското първенство с родината си Португалия през 2016-а година, а с националния тим работи от 2014-а до 2022-а година. През януари 2023-а година пое Полша, но се задържа осем месеца едва, като поражение от Албания му коства поста.

Той е бил начело на гръцките грандове Панатинайкос и АЕК, както и на националния отбор на тази страна. Отделно от това е член на техническата комисия и лектор на УЕФА.

#турският #бешикташ #обяви #раздяла #бившия #национален #селекционер #португалия #полша #фернандо

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете