"Тесла" обяви, че ще съкрати по-малко от 3000 души в завода си край Берлин

"Тесла" обяви, че ще съкрати по-малко от 3000 души в завода си край Берлин

16 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Тесла" обяви, че ще съкрати по-малко от 3000 души в завода си край Берлин

Производителят на електромобили "Тесла" (Tesla) обяви, че съкратените от завода на компанията край Берлин ще бъдат по-малко от 3000, предаде ДПА.

Това съобщение идва на фона на обявеното от американската фирма решение да освободи от работа 10 на сто от своите служители в целия свят.

Главният изпълнителен директор на "Тесла" - милиардерът Илон Мъск, е изпратил днес имейл до представители на компанията, в който посочва, че съкращенията ще засегнат приблизително 14 000 служители във всички подразделения на корпорацията. Това се планира на фона на срив на пазара на електрически автомобили и на спада на продажбите им в световен мащаб, посочва Мъск.

Заводът на "Тесла" в Германия, който е наричан от компанията "гигафабрика", е единственото й производствено съоръжение в Европа. Предприятието е разположено на около 30 километра югоизточно от Берлин, край германския град Грюнхайде.

В съобщение на "Тесла" се посочва, че информациите в медиите за предстоящо съкращение на 3000 души от германския завод са "напълно безпочвени". Не се посочва обаче колко работни места може да бъдат засегнати от съкращенията. В завода на "Тесла" в Германия в момента работят над 12 000 души, припомня ДПА.

#производителят #електромобили #тесла #tesla #обяви #съкратените #завода #компанията #край #берлин

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете