Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли отказа да говори за бъдещето си, иска победи в оставащите четири мача

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли отказа да говори за бъдещето си, иска победи в оставащите четири мача

5 май 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли отказа да говори за бъдещето си, иска победи в оставащите четири мача

Старши треньорът на италианския футболен клуб Милан Стефано Пиоли заобиколи въпросите за бъдещето си и заяви, че в момента е фокусиран върху осигуряването на второ място в Серия А. Постът на Пиоли е обект на широки дискусии по медиите заради проведения сезон под очакванията за отбора, а някои източници го свързват дори с преминаване в Наполи.

Милан все пак е на 2-о място в Серия А със 70 точки, 5 пред Ювентус, но от големите първенства първи предаде борбата за титлата и то в полза на градския съперник Интер. Четири кръга остават до края на първенството, като първи от поредицата е утрешното домакинство с Дженоа.

Не мисля за бъдещето си, абсолютно сериозно го казвам. До 25-и май ще мислим само за първенството и за последните четири мача, каза 58-годишният специалист, който загуби аурата си и пред привържениците и доста от тях искат напускането му. И една от причините е загубата с 1:2 от Интер в дерби, което направи противниците шампиони.

"Има настроение да изиграем последните четири мача максимално концентрирано и да затвърдим 2-ото място. Вярно е, че навън се говори за всичко, с изключение на последните четири мача, но ние сме фокусирани върху тях и искаме да се справим добре. Бъдещето ще бъде обсъдено в края на сезона", каза още Пиоли, когато беше попитан дали разговорите и спекулациите не му влияят.

Милан обаче има пет поредни мача без победа, което още повече увеличава натиска върху специалиста, а в допълнение с болезнената титла за Интер, феновете видяха и отпадане в Европа.

"Имаме шанс да се докажем като сплотена, сериозна група от хора, в чиито сърца има любов към клуба. Наясно сме, че носим тежка фланелка, не сме се предали, не сме приключили. Не можем да променим миналото, но можем да се концентрираме върху настоящето. Този отбор има голям потенциал и аз вярвам, че дали с мене или без, по-нататък резултатите им ще бъдат по-добри", заяви още Пиоли.

Той беше назначен през 2019-а година и спечели "Скудетото" през 2022-а, изрази и респект към феновете, които вече не го искат в голямата си част: Уважавам позицията на всеки. Те бяха добавена стойност през последните няколко години, те ни подкрепяха в трудни моменти. Няма и няма да забравим това. Уважавам ги и именно и заради това мислим за победа в следващия мач“

След това той се изказа ласкаво и за Алберто Джилардино – доскорошният италиански национал сега е начело на Дженоа.

"Джилардино прави играчите които има от добри към по-добри. Познавам го добре като разбиране за футбола, защото е бил футболист при мене. Тимът му знае как да се защитава, да затваря пространствата. Също така работят добре с топката, синхронът при Дженоа в последната линия е наистина добър", каза още Пиоли.

#старши #треньорът #италианския #футболен #клуб #милан #стефано #пиоли #заобиколи #въпросите

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете