Средната нетна заплата в Черна гора през април е била 828 евро

Средната нетна заплата в Черна гора през април е била 828 евро

2 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Средната нетна заплата в Черна гора през април е била 828 евро

Средната нетна заплата в Черна гора е била 828 евро през април, което е с 0,4 процента повече спрямо март, съобщи черногорската агенция МИНА.

По данни на статистическата служба на страната през април средната нетна работна заплата се е увеличила с 5,3 на сто спрямо същия период на миналата година.

Средната брутна заплата през април възлиза на 1040 евро.

„Като се има предвид, че в сравнение с март потребителските цени са нараснали с 0,1 на сто през април, реалните заплати в Черна гора са се увеличили с 0,3 на сто през този период“, се казва в прессъобщение на статистическата служба Монстат.

През април средните нетни заплати са се увеличили в сферата на водоснабдяването, управлението на отпадъчните води, обезвреждането на отпадъци и подобни услуги, селското, горското и рибното стопанство, гражданското строителство, търговията на едро и дребно, поддръжката на автомобили и мотоциклети, публичната администрация и отбрана, задължително социално осигуряване, информация и комуникации, здравеопазване и социални грижи, електроснабдяване и газоснабдяване и климатизация, услуги за настаняване и хранене, финансови и застрахователни услуги и добив.

От друга страна, през този период възнагражденията намаляват в сферата на професионалните, научните и техническите дейности, недвижимите имоти, преработващата промишленост, транспорта и складовата дейност, административните и спомагателни услуги, образованието и изкуството, развлеченията и отдиха.

#средната #нетна #заплата #черна #гора #била #828 #евро #което #процента

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете