Специализирана трудова борса в сферата на туризма се проведе в Добрич

Специализирана трудова борса в сферата на туризма се проведе в Добрич

28 март 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Специализирана трудова борса в сферата на туризма се проведе в Добрич

Специализирана трудова борса се проведе днес във фоайето на Младежки център - Добрич. Участие в нея взеха представители на туристическия бранш, които ще наемат персонал за летния сезон и безработни лица. Тя е организирана от Агенцията по заетостта и Дирекция "Бюро по труда" - Добрич със съдействието на Община Добрич.  

Целта на специализираната трудова борса е безработните да се срещнат директно с работодателите, да имат възможност да обменят контакти и информация, да получат обратна връзка. Това каза на откриването директорът на Дирекция "Бюро по труда" - Добрич Северина Савова. "Над 20 работодатели от сферата на ресторантьорството и хотелиерството представят своите организации днес. Очакваме да бъдат обявени над 600 свободни работни места в тези дейности", каза пред медиите Савова. Тя добави, че и на това издание на трудовата борса има работодатели, които идват за първи път. 

Гости на специализираната трудова борса бяха областният управител на Добрич Йорданка Костадинова, заместник-кметът "Стратегическо развитие и икономика" на община Добрич Павел Павлов, заместник-кметът "Хуманитарни дейности, европейски проекти и програми и икономическа политика" на община Добричка инж. Румяна Иванова и председателят на регионалната организация на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Димитър Димитров. 

Областният управител благодари на ДБТ - Добрич и на работодателите, че дават шанс на добруджанци да се реализират на пазара на труда и да участват в процес, който носи удовлетворение както на бизнеса, така и на всеки един човек. "В навечерието на туристическия сезон вярвам, че борсата е възможност за всеки според квалификацията си да намери своето място на пазара на труда и то чрез пряко договаряне с работодателя", каза още Йорданка Костадинова.

Димитър Димитров също изказа своята благодарност към Агенцията по заетостта и ДБТ - Добрич за възможността да се срещнат работодателите с търсещи работа лица и да обменят контакти, изисквания и очаквания за предстоящия сезон. 

Учатие в трудовата борса взеха и Областен информационен център - Добрич и Военно окръжие - Добрич. 

#специализирана #трудова #борса #проведе #днес #фоайето #младежки #център #добрич #участие

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете