Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов увери, че ще има приемственост в работата на ведомството

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов увери, че ще има приемственост в работата на ведомството

9 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов увери, че ще има приемственост в работата на ведомството

Служебният министър на икономиката и индустрията Петко Николов увери, че ще има приемственост в работата на министерството.

"Тези приоритети, които в момента са заложени от господин Богданов в икономиката, уверявам, че ще бъдат и моите приоритети". Това каза пред журналисти служебният министър на влизане в сградата на ведомството, за да поеме управлението на министерството от министъра в оставка Богдан Богданов. Николов посочи, че ще бъде по-конкретен, след като се запознае с работата на ведомството.

В отговор на въпрос дали ще направи ревизия в министерството, Николов заяви, че всичко, което би предприел, ще е в рамките на закона. Никакво лично отношение, напротив, аз се познавам с господин Богданов и ще направим хубав приемо-предавателен процес, посочи служебният министър.

Министър Богданов напомни пред журналисти за управленската програма на правителството в оставка, която е била разписана за 18 месеца. Ще споделя всичко, което сме свършили до момента и това, което очакваме да бъде свършено до края на годината, допълни той. След задачите Богданов изброи: подготовката на няколко закона, приоритетите около икономическото развитие, заложени в края на миналата година, предстоящите заседания на шест междуправителствени комисии, които трябва да се състоят тази година, усилията около Шенген и еврозоната, и реформата в държавните предприятия там, където може, за да бъдат те по-ефективни.

По-рано днес в Министерския съвет се състоя церемония по приемственост в изпълнителната власт, след като членовете на служебния кабинет положиха клетва в Народното събрание. 

В края на миналата седмица Петко Николов бе номиниран за министър на икономиката и индустрията в проекта за служебен кабинет с кандидат за премиер Димитър Главчев.

Петко Николов е завършил УНСС, каза Димитър Главчев в президентството при представянето на структурата и състава на проекта на кабинет. Николов е бил председател на Комисията за защита на конкуренцията, на Патентното ведомство, на Агенцията за приватизация, на Национална компания "Индустриални зони", допълни Главчев.

#служебният #министър #икономиката #индустрията #петко #николов #увери #приемственост #работата #министерството

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете