“Шнайдер Електрик“ представи софтуерната платформа “Кънект“ и 14 свои иновации

“Шнайдер Електрик“ представи софтуерната платформа “Кънект“ и 14 свои иновации

3 април 2024 г. · 7 мин. четене · Споделяне във Facebook


“Шнайдер Електрик“ представи софтуерната платформа “Кънект“ и 14 свои иновации

Новата софтуерна платформа "Кънект" (Connect) и 14 иновации представи Петер Хервек, главният изпълнителен директор на "Шнайдер Електрик" (Schneider Electric) при откриването на годишното събитие на международната компания "Иновейшън Самит 2024", провеждащо се два дни в Париж. Цифровизацията, свързаността, устойчивостта и декарбонизацията са залегнали като концепция при разработката на представените новости днес от главния изпълнителен директор на "Шнайдер".   

"Вярвам в силата на сътрудничеството и затова разработихме софтуерна платформа, една отворена екосистема и я нарекохме "Кънект". Тя ще даде на клиентите цялостно  изживяване при употребата му. Тя е задвижвана от единна информационна инфраструктура и ще позволи на всеки, в реално време, да има достъп до данни – бил той главен изпълнителен директор или инженер по поддръжката. Чрез платформата ще може да се създават цифрови близнаци, електрически близнаци, близнаци на процесите, водородни близнаци", обяви Хервек.       

Голямата разлика с предложената преди година екосистема е, че представената днес платформа е намерила решение на критиките от страна на клиентите за трудното или невъзможно взаимодействие допреди това на наличните инструменти – софтуер, приложения или аналитични инструменти.

"Мислим за "Кънект" като приобщаващо място за всеки – независимо от бранда и без значение откъде идвате," каза ръководителят на компанията. "Мислете за нея като за ускорител на отношенията ви с доставчиците ви, с клиентите ви, всички сте свързани с едни и същи данни". 

Разработката на платформата, представляваща единна инфраструктура за данни, е отнело на "Шнайдер" две години, посочи домакинът на събитието. 

Наред с обявената платформа, Петер Хервек представи и новите разработки за физически и индустриални клиенти на "Шнайдер Електрик" насочени към концепцията за "просюмъри" (концeпция, при която производителите на електроенергия са и едновременно потребители – бел. авт.), за която концепция са нужни технологии за управление и ефективно управление на потребяваната енергия – гамата от нови продукти включва зарядни устройства, батерии за складиране на енергия, инвертори и не на последно място разработено приложение за мобилен телефон на система за цялостно енергийно управление. 

Петер Хервек заяви, че предстои да пренесат в Европа натрупан от САЩ опит, който ще позволи мигновено свързване на нов собственик на имот с доставчик на електроенергия. 

"Така ще ускорим енергийния преход у дома и на други места в къщите си," посочи ръководителят. "Но няма да се спрем до тук"

Той представи и разработките на компанията по гъвкави мини мрежи, отнемащи минути за инсталиране или намаляване на инсталационното време с 60 процента, заедно с новостите при разпределителните мрежи и нужната информационна инфраструктура.  

Наред с новата индустриална платформа "Кънект", интегрираща инженерни и оперативни данни и в областта на мрежите и захранването, Петер Хервек представи и други нови разработки на "Шнайдер Електрик", като например такива, свързани с решение на проблема с недостига на инженери, или пък предоставянето на консултантски услуги относно цифровото преобразяване на промишлеността и свързаното с този процес внедряване на технологии, или продуктите от гамата "Еко Кеър" (Eco Care).

#новата #софтуерна #платформа #кънект #connect #иновации #представи #петер #хервек #главният

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете