Секционните избирателни комисии в Русенско продължават да предават протоколите си

Секционните избирателни комисии в Русенско продължават да предават протоколите си

11 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Секционните избирателни комисии в Русенско продължават да предават протоколите си

Секционните избирателни комисии в Русенско продължават да предават протоколите си в зала "Арена Русе". Имаме над 100 протокола още да приемем от общо 337, каза за БТА председателят на Районната избирателна комисия в Русе Милена Хинкова. 

"Последните комисии пристигнаха рано тази сутрин в залата. Приемането се забавя много, защото има много грешки и много документи за попълване. Грешили са, ние търсим къде е грешката, оправяме я и така. До 17:00 часа днес може и да успеем с резултатите", каза Хинкова. 

Председателят на секционна избирателна комисия (СИК) в Русе Силва Агопян, която от пет години е част от СИК в различен вид избор, обясни за БТА, че изборите вчера са били много тежки за секционните комисии.

"Имаше две кутии за хартиен вот, две кутии за машинен вот и още две кутии за отрязъците. Протоколите се попълват бавно. Те са два и са изключително обемни. Трябваше да се попълват общо 32 страници белова и още толкова чернова. Умората си каза също думата. Отделно, вчера беше и голяма жега", каза Агопян. 

Тя каза, че около 22:30 часа вчера е пристигнала в залата. "Бях 50-и номер. Допреди мен нямаше секция без грешка. Ние в 2:00 часа през нощта предадохме бюлетините си. Имахме една грешка и я поправихме бързо", каза още Агопян. 

Други представители на секционни комисии също обясниха, че забавянето е заради това, че изборите са "две в едно" и попълването на протоколите става много бавно, като се допускат и грешки. 

#секционните #избирателни #комисии #русенско #продължават #предават #протоколите #зала #арена #русе

Още новини

Още новини от Русе, които може да четете