Сандро Тонали получи допълнително двумесечно условно наказание заради залагания на футболни мачове

Сандро Тонали получи допълнително двумесечно условно наказание заради залагания на футболни мачове

2 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Сандро Тонали получи допълнително двумесечно условно наказание заради залагания на футболни мачове

Полузащитникът на Нюкасъл Сандро Тонали получи допълнително двумесечно условно наказание за 50 нарушения на правилата за залагания на Английската футболна асоциация, съобщи Скай Спортс.

Тонали ще може да се върне към състезателния футбол след приключване на активната в момента санкция на 27 август, при условие, че няма повече нарушения.

Тонали се присъедини към Нюкасъл с трансфер за 55 милиона паунда от Милан през миналото лято и в момента е отстранен до август 2024 година заради залагания на мачове в Италия.

След това той беше обвинен в още 50 нарушения на правило на ФА за залагания на футболни мачове между 12 август 2023 г. и 12 октомври 2023 г., след като се присъедини към "свраките".

Новата двумесечна забрана е условна до края на сезон 2024/25, което означава, че той ще бъде отстранен за този период, ако направи ново нарушение. Той също така е глобен с 20 000 паунда и е предупреден от ФА за бъдещото си поведение.

"Както се признава от ФА в писмените мотиви на независимата регулаторна комисия, нивото на съдействие, което Сандро е оказал при последващото разследване, е изключително и безпрецедентно. Сандро продължава да следва терапевтичен план и образователна програма с пълната подкрепа на клуба и ще продължи да тренира със своите съотборници", се казва в съобщението на Нюкасъл.

В писмените мотиви, публикувани от ФА, Тонали призна, че е направил 40 до 50 залога на футбол между август и октомври миналата година, включително четири залога за победа на Нюкасъл.

#полузащитникът #нюкасъл #сандро #тонали #получи #допълнително #двумесечно #условно #наказание #нарушения

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете