Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна, каза Дмитрий Песков

Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна, каза Дмитрий Песков

29 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Русия няма да приеме наложени ѝ правила за преговори с Украйна, каза Дмитрий Песков

Русия няма да приеме и каквито и да е „правила“, наложени ѝ за преговори за решаване на конфликта с Украйна, каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

В коментар на думите на украинския външен министър Дмитро Кулеба за т.нар. формула за мир, според която трябва да протекат преговорите, говорителят на Кремъл каза: „За нас са неприемливи каквито и да било правила, които сме длъжни да спазваме и които ще бъдат изготвени от някой друг ".

Той напомни също, че изявлението на Кулеба "абсолютно противоречи на кодифицираната забрана на президента на Украйна да бъдат водени преговори с Русия".

В отговор на медийни публикации Песков добави също, че няма официални изявления от властите за възможността певицата Алла Пугачова да бъде призната за чуждестранен агент.

"Не, не съм чувал нищо за това. И не съм чувал каквито и да било официални изявления по този въпрос", каза той пред журналистите.

Ръководителят на Федералния проект за безопасност и борба с корупцията Виталий Бородин по-рано написа в своя канал в „Телеграм“, че е получил отговор по този въпрос от Главната прокуратура на Руската федерация. По думите му прокуратурата иска Министерството на правосъдието да признае Пугачова за чуждестранен агент.

#русия #приеме #каквито #правила #наложени #преговори #решаване #конфликта #украйна #каза

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете