Руди Фьолер остава директор на националните отбори на Германия до Мондиал 2026

Руди Фьолер остава директор на националните отбори на Германия до Мондиал 2026

8 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Руди Фьолер остава директор на националните отбори на Германия до Мондиал 2026

Руди Фьолер ще остане директор на националните отбори на Германия до Световното първенство през 2026 година, обявиха от футболната централа на страната, цитирани от агенция ДПА.

Германската федерация потвърди, че договорът на популярния бивш национал и треньор на Германия е бил удължен с две години и след Европейското първенство, на което страната ще бъде домакин през лятото. 63-годишният Фьолер пое поста след Мондиал 2022.

"След няколко трудни години напоследък, отново има страхотен ентусиазъм за националния отбор. В попълнение на изключителната работа на Юлиан Нагелсман и отбора, това е благодарение и на Руди Фьолер", коментира президентът на Германската футболна централа Бернд Нойендорф.

"През последните 14 месеца, осъзнах, че съм се привързал към работата си във федерацията. Това вероятно започна като отговорност към Германия, федерацията и националния отбор, а по-късно се разви и като лично начинание. Като директор на мъжкия национален отбор, бих искал да използвам опита си за завръщането на тима към успехите и след Евро 2024 тази година. Заедно искаме да организираме едно чудесно Европейско първенство в Германия", каза Руди Фьолер.

Той има 90 мача за националния отбор на страната, носител е на световната титла с тима през 1990 година, а освен това бе треньор на отбора по време на Мондиал 2002.

#руди #фьолер #остане #директор #националните #отбори #германия #световното #първенство #2026

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете