Разширяването на програмата за реклама на черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, съобщи министър Динкова

Разширяването на програмата за реклама на черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, съобщи министър Динкова

3 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Разширяването на програмата за реклама на черноморските общини и към вътрешността на страната е на своя финал, съобщи министър Динкова

"Разширяването на програмата за реклама на черноморските общини към вътрешността на страната е на своя финал, остават ни 20 на сто да я довършим и затова разчитам изключително много на местните власти и бизнеса", заяви министърът на туризма в оставка Зарица Динкова по време на разширеното заседание на Български съюз по балнеология и СПА туризъм, съобщиха от Министерството.

"В момента планираме акцентът на предстоящата програма да бъде върху СПА туризма, зимните спортове и ски туризма в районите на Рила, Родопи, Пирин и Кюстендил. Планът ни е да обединим фокуса към районите "Тракия" и "Долината на розите". Предстои ни да работим и за Северозападна България с фокус към техните специфични нужди", каза министър Динкова пред местните власти на Сандански, Велинград, Хисаря, Кюстендил, Чепеларе, Якоруда и Национално сдружение на общините в Република България.

Министър Динкова подчерта, че програмата за реклама на Черноморските общини ясно показва, че "парите, които до момента са изтичали някъде и никой не е виждал ефекта от тях, вече излизат на светло". "Работим в сътрудничество с общините и те съвместно с бизнеса, сами могат да изработят своята реклама, която да покаже важните за тях забележителности. Бизнесът пък помага със своите контакти и таргетиране на потенциалните туристи", каза министърът.

Зарица Динкова изтъкна, че благодарение на реформата, туроператорите отбелязват 70 на сто ръст на ранните записвания на туристи от Великобритания за предстоящия летен сезон. 20 на сто пък е увеличението и при германските туристи за лято 2024 г. "Целта е да подобрим и разширим програмата, така че да се свърже Черноморието с вътрешността на страната. Очаквам отличните резултати, които програмата реализира до този момент да се пренесат и в СПА, и зимните ни курорти", каза още министър Динкова.

През октомври миналата година Зарица Динкова съобщи, че се работи за разширяването на Програмата за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини.

Министерството на туризма съобщи в края на септември 2023 г., че е отворило за кандидатстване процедура "Програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България". Общият размер на средствата за изпълнение на процедурата е в размер на 5 000 000 лв., финансирани от държавния бюджет, посредством бюджета на Министерството на туризма. 

#разширяването #програмата #реклама #черноморските #общини #вътрешността #страната #своя #финал #остават

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете