Проливни дъждове и наводнения нарушават планирани за уикенда събития във Великобритания

Проливни дъждове и наводнения нарушават планирани за уикенда събития във Великобритания

31 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Проливни дъждове и наводнения нарушават планирани за уикенда събития във Великобритания

Проливните дъждове през последните дни доведоха до наводнения във Великобритания, които възпрепятстваха провеждането на събитията, планирани за уикенда, когато католиците отбелязват Великден, предаде ДПА.

Според Метеорологичната служба през празничния уикенд се очакват още дъждове, като в понеделник в Англия и Уелс може да има смущения в пътуването поради очаквания проливен дъжд. Тази сутрин британската Агенция по околната среда издаде 17 предупреждения за очаквани наводнения в части от Уилтшър и Глостършър. Издадени са и 132 предупреждения за наводнения в Южна Англия.

Днес теренът на клуба по крикет на графство Уорчестършир беше изцяло покрит с вода, а конните надбягвания на пистата "Мъселбърг" край Единбург бяха отменени поради подгизналия терен.

Крейг Снел, метеоролог от службата, предупреди, че в Англия и Уелс като цяло е най-вероятно да има слънчево време днес, но от утре следобед то ще започне да се влошава. Облаци от Северно море ще закрият Англия и Уелс на католическия Великден, което ще доведе до сиво време и валежи на места. След това в ранните часове на понеделник през Англия и Уелс ще премине проливен дъжд, който ще продължи през целия ден.

В Шотландия и Северна Ирландия и през двата дни ще има по-светли периоди.

Тези, които ще пътуват в понеделник, трябва да си предвидят допълнително време заради лошите условия, съветват метеоролозите.

Основното надбягване на пистата "Мъселбърг", на която се провежда Върджин Бет Куинс къп, с награден фонд 100 000 британски лири (126 250 долара), беше отменено поради наводнената писта. Главният мениджър на пистата Бил Фарнсуърт уточни в социалните мрежи, че поради падналите дъждове, влажната зима и нивото на подпочвените води, "на места земята е подгизнала".

В деня на състезанията трябваше да се проведат семейни събития, включително ежегодното дерби на коргита, с участието на състезателни кучета, но и то беше отменено.

#проливните #дъждове #последните #дни #доведоха #наводнения #великобритания #възпрепятстваха #провеждането #събитията

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете