Профсъюзът на бюджетните служители в Гърция АДЕДИ проведе национална стачка

Профсъюзът на бюджетните служители в Гърция АДЕДИ проведе национална стачка

22 май 2024 г. · 2 мин. четене · Споделяне във Facebook


Профсъюзът на бюджетните служители в Гърция АДЕДИ проведе национална стачка

Профсъюзът, представляващ работещите в държавния сектор на Гърция (AДЕДИ), проведе днес национална 24-часова стачка с искания за увеличение на заплатите, съобщава в. "Катимерини". Синдикатът организира по обяд демонстрация пред Министерството на икономиката в центъра на Атина.

В изявление АДЕДИ обяви, че свиква стачката, за да се бори срещу „увеличението на цените и обедняването на работещите в резултат на правителствените политики“.

Профсъюзът настоява за увеличение с 10 процента на заплатите на служителите в държавния сектор, за колективно договаряне на заплатите, за увеличение на необлагаемия доход до 12 000 евро и увеличение на добавките при вредни условия на труд.

"Четиринадесет години след спасителните заеми, когато заплатите ни бяха намалени с 40 процента, премахнаха се бонусите, беше наложен солидарният данък от 2 процента, беше наложено замразяване на заплатите през периода 2016-2017 г. и необлагаемият праг на доходите беше намален, правителството ни провокира с трохи от своята политика по доходите и води работниците в публичния сектор към нищета“, заяви АДЕДИ.

 

#профсъюзът #представляващ #работещите #държавния #сектор #гърция #aдеди #проведе #днес #национална

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете