Продажбите на Бе Ем Ве растат благодарение на автомобилите от високия клас и електромобилите

Продажбите на Бе Ем Ве растат благодарение на автомобилите от високия клас и електромобилите

10 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Продажбите на Бе Ем Ве растат благодарение на автомобилите от високия клас и електромобилите

Германският автомобилостроител Бе Ем Ве (BMW) е продал около 595 000 автомобила през първото тримесечие, което е с 1,1 на сто повече, отколкото преди година благодарение най-вече на изцяло електрическите превозни средства, както и на отлично представящите се спортни и луксозни автомобили. Това съобщи днес компанията, цитирана от ДПА.

Броят на продадените автомобили, задвижвани от батерии, е нараснал с почти 28 на сто до 82 700, а продажбите на скъпите луксозни и спортни автомобили са скочили с почти 22 на сто, според Бе Ем Ве.

Базираната в Мюнхен компания обяви, че е успяла да отговори на промяната в търсенето на потребителите с различни типове задвижване и набор от предложения.

Йохен Голер, член на управителния съвет на Бе Ем Ве, който отговаря за продажбите, заяви, че стратегията е доказала целесъобразността си. 

Продажбите на европейския пазар са се увеличили с 5,5 на сто до около 228 000, а в САЩ – с 1,2 на сто до 91 000 превозни средства. На китайския пазар доставките са се свили с 3,8 на сто до около 187 000 автомобила.

Марката "Мини" (Mini) на Бе Ем Ве е продала с 9,4 на сто по-малко автомобила до малко под 83 000 превозни средства.

Шефовете на Бе Ем Ве залагат на лек растеж на доставките през 2024 г.

Очакванията са изцяло електрическите превозни средства и модели от високия премиум сегмент да постигнат двуцифрен процентен растеж.

Миналата година Бе Ем Ве е продал 2,55 милиона автомобила.

Бе Ем Ве ще представи финансовите си данни за първото тримесечие на 8 май. Годишното общо събрание ще се проведе на 15 май.

#германският #автомобилостроител #bmw #продал #595 #000 #автомобила #първото #тримесечие #което

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете