Полицията в нидерландския град Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

Полицията в нидерландския град Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

30 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Полицията в нидерландския град Еде задържа мъж пред нощния клуб, в който бяха взети заложници

Нидерландската полиция задържа мъж пред нощния клуб, в който се разигра няколкочасова заложническа криза, предаде Асошиейтед прес. 

"Току що беше освободен последният заложник. Един човек беше арестуван, в момента не можем да дадем повече информация", се казва в изявление на силите на реда, публикувано в социалната мрежа "Екс". 

Въпросният мъж излезе от сградата и по заповед на полицията е постави ръцете си зад тила. След това му бяха поставени белезници и бе качен в полицейска кола.  

Трима заложници, държани в продължение на часове в нидерландският град Еде, бяха освободени, но полицията заяви, че „ситуацията не е приключила“. Силите на реда не оповестиха подробности дали в клуба има още заложници. Пред нощния клуб все още има тежко въоръжени служители на реда и специални части. 

На кадри мястото на инцидента показва се вижда трима младежи излизат от клуба с вдигнати ръце, след като са освободени от похитителя.

Според полицията "към момента няма индикации за терористичен мотив". 

Кметът на Еде Рене Верхулст заяви, че въпреки освобождаването на заложниците, ситуацията в града продължава да е напрегната.

"Ужасна ситуация за всички тези хора", каза Верхулст. "Моята загриженост и мисли са насочени към тях и техните близки. Надявам се, че сега ситуацията ще бъде разрешена бързо и безопасно", допълни той.

По-рано днес полицаи отцепиха площад в центъра на Еде и евакуираха около 150 жилища в района, припомня АП. Според източници на местния в. "Телеграаф" мъжът е разполагал с оръжия и експлозиви.  

Градските власти съобщиха, че всички магазини в центъра засега ще останат затворени. Спрени са и влаковете до и от гарата в Еде, който се намира на 85 км югоизточно от Амстердам. 

#нидерландската #полиция #задържа #мъж #пред #нощния #клуб #разигра #няколкочасова #заложническа

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете