Писателят Дон Уинслоу обяви, че новият му роман ще е последен

Писателят Дон Уинслоу обяви, че новият му роман ще е последен

3 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Писателят Дон Уинслоу обяви, че новият му роман ще е последен

Писателят Дон Уинслоу обяви на среща с читатели в Ню Йорк, че новият му роман City in Ruins ("Град в развалини") ще е последен, както и сегашното турне за представянето му, съобщи Асошиейтед прес.

Той не страда от липса на идеи, нито е болен или изтощен. Има други приоритети - да победи Доналд Тръмп, когото редовно напада с изявления и видеа в социалните мрежи. 

"Това, от което много се страхувам, се случва в тази страна", каза той за възможността Тръмп да се върне в Белия дом. "Имам нужда от по-непосредствен начин на общуване, отколкото този в роман".

На срещата той звучеше много активен. Разказа за типичния си писателски ден - ставане в 4:45 ч., кана с кафе, преглеждане на вестниците, след това часове работа. Но също се върна към миналото, каза, че е размишлявал как да се сбогува, спомни си какво е работил - от частен детектив до екскурзовод в Кения, и за многото издатели, които са му отказали.

За Уинслоу моментът е подходящ да се откаже. "Град в руини" завършва трилогията за Дани Райън и първоначалните отзиви са отлични. Писателят се радва на вниманието, но каза, че трябва "елегантно да слезе от сцената и да освободи място за други хора". Освен това той призна: "Не съм млад."

Дон Уинслоу е автор на повече от 20 романа, сред които "Силата на кучето", "Диваци" и сагата "Картелът".

Сега сериозен и елегантен мъж, някога той е бил арогантен и не може да повярва, че му плащат за това, което преди му е създавало проблеми - мечти и мръсни думи. Нарича себе си "успял за една нощ". Той станал известен през 50-те си години, когато най-накрая успял да се откаже от друга работа, с която да се издържа. През последните години неговите книги се превръщат в бестселъри, които привличат филмови и телевизионни режисьори, включително Оливър Стоун, който адаптира "Диваци". 

#писателят #дон #уинслоу #обяви #среща #читатели #йорк #новият #роман #city

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете