Отменени са плановете за пътуване на Мицотакис до Вашингтон през април

Отменени са плановете за пътуване на Мицотакис до Вашингтон през април

28 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Отменени са плановете за пътуване на Мицотакис до Вашингтон през април

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис няма да пътува до Вашингтон през април заради "съвпадащи ангажименти", съобщи правителственият говорител Павлос Маринакис, цитиран от в. "Катимерини".

Той се очакваше да пътува до американската столица, за да участва в събитие в Белия дом по повод годишнината на Гръцката революция от 1821 г.

"Премиерът няма да пътува за събитието в САЩ. Това все пак не е обичайно. Имаше опит да се организира посещение, но тъй като датите не се съчетават, като се има предвид, че започва конференция на "Нова демокрация", на която той трябва да присъства, не беше възможно той да отиде на това тържество", каза Маринакис.

"Това обаче не променя факта, че отношенията между Гърция и САЩ са на най-доброто възможно ниво", добави правителственият говорител.

Американският посланик в Гърция Джордж Цунис съобщи по-рано този месец, че гръцкият премиер ще се срещне с американския президент Джо Байдън в Белия дом на 4 април. Информацията беше потвърдена за в. "Катимерини" и от правителствени източници.

#гръцкият #премиер #кириакос #мицотакис #пътува #вашингтон #заради #съвпадащи #ангажименти #съобщи

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете