На Западния бряг избухна насилие, след като изчезнало израелско момче бе открито мъртво

На Западния бряг избухна насилие, след като изчезнало израелско момче бе открито мъртво

14 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


На Западния бряг избухна насилие, след като изчезнало израелско момче бе открито мъртво

Днес бе потвърдена смъртта на 14-годишно израелско момче, изчезнало в окупирания от Израел Западен бряг, след като бе открито тялото му, предаде ДПА, цитирайки официални представители от въоръжените сили.

Момчето е било намерено близо до село Малахей Хашалом, но причината за смъртта му към момента не е известна.

След изчезването му вчера израелски заселници нападнаха палестински жители. Един палестинец загина близо до град Рамала, а други 25 бяха ранени.

Според очевидци и съобщения в палестинските медии днес е имало още насилие от страна на заселници срещу палестинци, при което един човек е бил тежко ранен.

Агенция ДПА отбелязва, че към момента не може да потвърди чрез независими източници твърденията на двете страни.

Вчера въоръжени заселници от незаконно селище влязоха в село Ал Мугаир, на 20 километра североизточно от Рамала. Израелски медии съобщиха, че израелските сили за сигурност влезли в селото първи, за да търсят изчезналото момче.

Жителите започнали да хвърлят камъни и запалителни устройства по войниците, като според съобщенията трима от тях са получили леки наранявания. След това стотици заселници влезли в селото, за да унищожават палестинска собственост, твърдят очевидци.

По данни на администрацията на селото заселниците са подпалили десетки автомобили и няколко къщи.

От началото на войната между Израел и палестинското ислямистко движение "Хамас" в ивицата Газа през октомври миналата година броят на насилствените действия, извършени от екстремистки заселници срещу палестинци, се увеличи, отбелязва ДПА. Зачестиха и сблъсъците между израелските сили за сигурност и палестински бойци. По данни на палестинското министерство на здравеопазването от началото на войната в Газа при израелски военни операции, сблъсъци или нападения са загинали 442 палестинци.

#днес #потвърдена #смъртта #14годишно #израелско #момче #изчезнало #окупирания #израел #западен

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете