На тържествена церемония випускниците за 2023-та година на Биологическия факултет на Софийския университет получиха своите дипломи

На тържествена церемония випускниците за 2023-та година на Биологическия факултет на Софийския университет получиха своите дипломи

29 март 2024 г. · 7 мин. четене · Споделяне във Facebook


На тържествена церемония випускниците за 2023-та година на Биологическия факултет на Софийския университет получиха своите дипломи

На тържествена церемония 170 бакалаври и 47 магистри от випуск 2023 г. на Биологическия факултет на Софийския университет (СУ) “Св. Климент Охридски” получиха своите дипломи за завършено висше образование, съобщават днес от университета. Връчването на дипломите се състоя в Аулата, в Ректората на СУ.

Абсолвентите, които завършват с отличен успех, са 28, а пълните отличници са четирима.

Всички завършващи и техните преподаватели бяха поздравени от заместник-ректора на Софийския университет проф. Мадлен Данова. “Днес официално ще получите този документ, който ще удостовери какво сте успели да постигнете през изминалите години. И този документ е наистина това, което ще ви служи цял живот, за да вървите по пътя, който сте избрали“, каза тя. Проф. Данова призова най-младите си колеги да не губят ентусиазма, с който са постъпили в Софийския университет, и да продължават да бъдат все така любознателни и търсещи.

“Вярвайте, че можете да постигнете това, за което мечтаете, и че времето, прекарано в Софийския университет, е една малка част от пътя, който предстои пред вас, но тази част е основополагаща. Тя винаги ще ви помага да преодолявате препятствията, така, както сте ги преодолявали през цялото това време като студенти на Софийския университет“, допълни зам.-ректорът.

“Не забравяйте своите преподаватели, не забравяйте своите приятели в Софийския университет. Пожелавам ви много дръзновение, много сили, за да вървите по трудния път, който сте избрали. Да поддържате знанието, науката, в която и област да продължите да се развивате. Сигурна съм, че това, което сте научили, придобитите умения, цялата тази емоция, с която сте преминали през следването си, ще ви помага да бъдете бъдещето на България“, отбеляза проф. Данова и обяви випуск 2023 година на Биологическия факултет за завършил.

В своето слово към абсолвентите в.и.д. декан на Биологическия факултет доц. дбн Любен Загорчев не скри гордостта си да присъства на тържеството на випуска.

“Макар това да е само един миг – в който обличате тога, преминавате през подиума в Аулата на Софийския университет, в този миг съм сигурен, че са събрани години на безсъние, притеснение, ярост, безсилие и удовлетворение, на вашата вяра, че нелекият път, който сте избрали, ще ви доведе до крайната цел“, каза доц. Загорчев. Той отбеляза, че те вече могат да се нарекат възпитаници на Биологическия факултет на Софийския университет. 

На тържественото дипломиране на випуск 2023 г. на Биологическия факултет поздрав поднесе и една от отличничките на випуска - Бианка Маринова, бакалавър в специалност “Молекулярна биология“.

Тя сподели, че за студентите изминалите четири години са били съвкупност от лекции, упражнения и изпити, от създадени приятелства и емоции, и подчерта, че всичко си е заслужавало. Бианка Маринова отбеляза, че тя и колегите ѝ са добивали през годините не само знания и умения, но са успели да се изградят и като личности.

“Това, за което си мечтаехме преди четири години, вече е реалност“, отбеляза Бианка Маринова. “Вярвам, че всички сме добре подготвени и ще се справим“, каза още отличничката и отправи апел към колегите си никога да не се отказват от своите мечти.

От името на всички завършващи Бианка Маринова отправи благодарност към преподавателите, асистентите и лаборантите за положените усилия и предадените знания, и пожела на колегите си на добър път и успех.

Празникът продължи с връчването на дипломите, допълват от СУ.

/ЙВЛ

#тържествена #церемония #170 #бакалаври #магистри #випуск #2023 #биологическия #факултет #софийския

Още новини

Още новини от Образование, които може да четете