Мицкоски: Резултатите от първият тур на изборите са жълт картон, на 8 май трябва да покажем червен картон на СДСМ и ДСИ

Мицкоски: Резултатите от първият тур на изборите са жълт картон, на 8 май трябва да покажем червен картон на СДСМ и ДСИ

25 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Мицкоски: Резултатите от първият тур на изборите са жълт картон, на 8 май трябва да покажем червен картон на СДСМ и ДСИ

Посрещнат с възгласи „Победа”, председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски обяви, че кандидатът за президент на Северна Македония, издигнат от партията Гордана Силяновска побеждава в първия тур на президентските избори с повече от 170 хиляди гласа.  

 „Обещах, че ще спечелим с поне 100 000 гласа разлика, а печелим с над 170 000 гласа. Говорихме много неща, които ще се случат, не ни вярваха, подцениха ни, мислеха, че си имат работа с малки деца, но благодарение на хората ние показахме и доказахме, че Македония съществува и ще съществува много дълго време. Нападнаха ни отвътре, заплашваха ни, опитаха се да ни разделят, да разделят Македония, да разделят народа. Използваха структури от миналото на ВМРО-ДПМНЕ, за да ни атакуват, но ние издържахме, защото вярвахме и защото народът на Македония беше с нас“, заяви  Мицкоски.

Изборната победа на Силяновска той определи като цунами, което „на 8 май ще ги потопи напълно” и добави, че резултатите от първия кръг на президентските избори са „жълтият картон, а червеният, е необходим на 8 май срещу това престъпно и корумпирано правителство".

Мицкоски заяви, че преди пресконференцията разговарял с кандидата за президент, издигнат от албанската опозиция  Арбен Таравари и му е пожелал успех на парламентарните избори „и бъдеще в правителството”.

„Нека не позволим на ДСИ да направи добър резултат на втори тур и затова ви каня да излезете и да гласувате за Македония, за да се гордее отново и отново да бъде ваша“, призова председателят на ВМРО-ДПМНЕ.

Симпатизанти на партията са се събрали и празнуват пред централата на ВМРО-ДПМНЕ в Скопие. Според 94,13 процента от обработените в Държавната избирателна комисия протоколи от първия тур на президентските избори в Северна Македония Гордана Силяновска води със 172 хиляди гласа, пред настоящият президент и кандидат за втори мандат, подкрепен от СДСМ Стево Пендаровски.

Двамата ще се изправят за втори път, след изборите през 2019 г. на втори кръг на изборите за президент, които ще се проведат на 8 май, заедно с парламентарните избори в Северна Македония.

#посрещнат #възгласи #победа #председателят #вмродпмне #християн #мицкоски #обяви #кандидатът #президент

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете