МИНА: Банка в Черна гора предлага по-ниски лихви по новите жилищни кредити за млади хора

МИНА: Банка в Черна гора предлага по-ниски лихви по новите жилищни кредити за млади хора

30 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


МИНА: Банка в Черна гора предлага по-ниски лихви по новите жилищни кредити за млади хора

Ерсте Банк (Erste Bank)в Черна гора намали лихвите с 0,5 до 1,5 процента по новите жилищни кредити за млади двойки, които купуват първи дом, предаде за БТА черногорската агенция МИНА, уточнявайки, че кампанията на банката ще продължи до края на годината.

„Кредитът с комбиниран лихвен процент включва по-ниска фиксирана лихва през първите пет години на изплащане и преминаване към променлива лихва след този период“, съобщават от Ерсте Банк и допълват, че срокът за изплащане е до 30 години.

Ерсте Банк ще предложи на младите двойки и кредити с фиксирана лихва за срок до десет години.

Според директора на сектор „Банкиране на дребно“ в Ерсте Банк Реля Джурович закупуването на жилище е едно от най-големите житейски предизвикателства за младите хора.

„Нашата цел е да дадем възможност на младите женени, несемейни и еднополови двойки да задоволят своите жизненоважни нужди с по-ниска финансова тежест и при по-благоприятни условия от обикновено, така че вместо да плащат месечен наем, да плащат вноски за собствените си домове“, каза Джурович.

Жилищните кредити при преференциални условия са предназначени за клиенти на възраст до 37 години, граждани на Черна гора и местни жители, които са семейни, несемейни или в регистрирани партньорства.

Максималната сума на кредита е 400 000 евро, с първоначална вноска от десет процента и със срок на погасяване до 30 години.

(Тази информация се разпространява от БТА по договор с черногорската агенция МИНА)

#ерсте #банк #erste #bankв #черна #гора #намали #лихвите #процента #новите

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете