"Майкрософт" открива нов ИИ център във Великобритания

"Майкрософт" открива нов ИИ център във Великобритания

8 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Майкрософт" открива нов ИИ център във Великобритания

Американският технологичен концерн "Майкрософт" (Microsoft) ще отвори нов център за изкуствен интелект (ИИ) в Лондон, за да работи по продуктите си с ИИ продукти и да провежда изследвания в областта на тези технологии, съобщава ДПА. 

Компанията обяви неотдавна създаването на "Майкрософт ИИ" (Microsoft AI) - нов екип в рамките на корпорацията, който ще се концентрира върху ИИ под ръководството на Мустафа Сюлейман  - британският съосновател на ИИ гиганта "Дийпмайнд" (Deepmind), който сега е собственост на "Гугъл" (Google).

Новият ИИ център, който ще се намира в офиса на "Майкрософт" в лондонския район Падингтън, "ще стимулира работата за усъвършенстване на най-съвременните езикови модели и тяхната поддържаща инфраструктура и ще създава инструменти за основни модели от световна класа", коментира Сюлейман.

"Това са чудесни новини за "Майкрософт ИИ" и Обединеното кралство", посочи той в пост, представяйки новия център. 

"Като британски гражданин, роден и израснал тук, в Лондон, съм горд да съм съосновател и създател на авангардния ИИ бизнес тук. Съзнавам отлично изключителния набор от таланти и ИИ екосистемата във Великобритания, и съм ентусиазиран да поема ангажимент към Обединеното кралство от името на "Майкрософт ИИ". Наясно съм - покрай моята работа с лидерите от правителството на Обединеното кралство, бизнес обществото и академичната общност, че страната е ангажирана да постига напредък в областта на ИИ, ангажирайки се на първо място с безопасността, за да стимулира инвестициите, иновациите и икономическия растеж. Нашето решение да отворим център във Великобритания отразява амбициите ни", отбеляза Сюлейман. 

Той също добави, че този център ще създаде работни позиции, като чрез "Майкрософт ИИ" активно ще се назначават хора, които искат да работят върху най-интересните и предизвикателни въпроси на нашето време". 

Създаването на ИИ център допълнително разширява присъствието на "Майкрософт" в Обединеното кралство, което включва изследователска лаборатория в Кембридж, и надгражда обещанието на компанията да инвестира 3,1 милиарда долара в страната, обявено съобщено към края на миналата година - част от плановете на концерна в областта на ИИ.

#американският #технологичен #концерн #майкрософт #microsoft #отвори #нов #център #изкуствен #интелект

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете