Марио Костурков представи БФС на първия форум на ФИФА за борба с манипулиране на мачове

Марио Костурков представи БФС на първия форум на ФИФА за борба с манипулиране на мачове

9 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Марио Костурков представи БФС на първия форум на ФИФА за борба с манипулиране на мачове

Експертът по почтеността към Българския футболен съюз Марио Костурков взе участие в дебютния форум на ФИФА Integrity Summit, посветен на борбата с манипулиране на футболни срещи. Домакин на събитието бе Сингапур, а в него се включиха специалисти в областта от 191 държави. По покана на световната футболна централа гост-лектори бяха служители на ООН, Интерпол, ФБР, водещи фирми за анализ на спортни събития и букмейкърски асоциации.

Срещата на експерти от целия свят бе открита от Карлос Шнайдер, директор на правните органи на ФИФА. След това участниците бяха приветствани от президента на световната централа Джани Инфантино, който направи специално видео обръщение към тях. В него ръководителят на глобалната футболна общност призова за обединени усилия от страна на ООН, ФИФА, националните асоциации, букмейкърски организации, правораздавателни органи, фенове и медии.

В работната част на първия форум за борбата с манипулирането на футболни срещи бе обърнато внимание на превенцията, обучението и ранното предотвратяване на подобни порочни практики. Представителите на ФИФА бяха категорични, че ще окажат пълно съдействие на отделните федерации в битката им с тези нелегални дейности.

Опазване почтеността на играта е сред основните приоритети на президента на БФС Георги Иванов, който инициира работна среща за борба с манипулиране на спортни мероприятия още в първите си дни на поста.

#експертът #почтеността #българския #футболен #съюз #марио #костурков #взе #участие #дебютния

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете