Мадона ще сложи край на турнето си с безплатен концерт на плажа Копакабана през май

Мадона ще сложи край на турнето си с безплатен концерт на плажа Копакабана през май

26 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Мадона ще сложи край на турнето си с безплатен концерт на плажа Копакабана през май

Мадона ще изнесе безплатен концерт на 4 май на легендарния плаж Копакабана в Рио де Жанейро, за да отбележи края на турнето си, предаде АФП, като цитира екипа на певицата.

Това ще бъде нейният "незабравим концерт на една от най-красивите сцени в света", се казва в изявление, публикувано на уебсайта на американската изпълнителка. Според нея това ще бъде "най-големият концерт досега".

С тази изява 65-годишната Мадона се завръща в Бразилия, където последно беше през 2012 г.

Това грандиозно шоу ще бъде единственият й концерт в Южна Америка в рамките на турнето, с което тя отбелязва 40 години от началото на кариерата си. За тези четири десетилетия Мадона е изнесла концерти в повече от дузина държави.

Това ще е единственият безплатен концерт в рамките на турнето Celebration, чиято цел е певицата да благодари на бразилските си фенове, се посочва в съобщението.

На пресконференция организаторите обясниха, че този концерт ще изисква подобна логистика като традиционното новогодишно шоу с фойерверки, което се провежда на плажа Копакабана и привлича поне един милион души всяка година.

През 2006 г. концертът на "Ролинг стоунс" на Копакабана привлече около 1,2 - 1,5 милиона души.

Седемкратната носителка на наградата "Грами" изпълнителка в момента е на турне в Северна Америка.

Предстоящите дати през април включват три концерта в Маями и пет в столицата на Мексико - единствената латиноамериканска спирка преди Рио де Жанейро, отбелязва АФП.

 

#мадона #изнесе #безплатен #концерт #легендарния #плаж #копакабана #рио #жанейро #отбележи

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете