Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина

27 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави проф. Андрей Пантев по повод 85-ата му годишнина

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поздрави проф. Андрей Пантев по повод неговия 85-и рожден ден, съобщиха от пресцентъра на партията. „Личности като Вас са гордост за нашата държавата и допринасят за нейния престиж и доверието към нея“, отбелязва Нинова в поздравителен адрес към уважавания български историк.

Нинова подчертава изключителния принос на професор Пантев към националната ни наука и култура като автор на над 300 публикации на български, руски, английски, испански и немски език и на над 40 книги с научен и научнопопулярен характер, съставител и редактор на десетки исторически сборници, енциклопедии и научни трудове и рецензент на множество научни трудове и дисертации.

„Не можем да не отбележим и Вашата последователна и непоколебима гражданска позиция, която съвсем заслужено Ви отведе като народен представител в три български парламента“, пише още лидерът на БСП. Поздравителния си адрес Корнелия Нинова завършва с пожелания за крепко здраве и да продължава да бъде достоен пример за мъдрост, почтеност и чест.

Президентът Румен Радев също поздрави проф. Андрей Пантев по повод годишнина. Държавният глава изрази по-рано днес искреното си уважение към един от най-авторитетните съвременни български интелектуалци и изтъкна значението на родолюбива му дейност като историк, университетски преподавател, изследовател и общественик с последователни позиции в отстояването на националния ни интерес.

#лидерът #бсп #корнелия #нинова #поздрави #проф #андрей #пантев #повод #неговия

Още новини

Още новини от България, които може да четете