Лесотехническият университет присъства с щанд на изложението „Природа, лов, риболов“

Лесотехническият университет присъства с щанд на изложението „Природа, лов, риболов“

4 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Лесотехническият университет присъства с щанд на изложението „Природа, лов, риболов“

Лесотехническият университет (ЛТУ) присъства с щанд на 28-ото издание на изложението „Природа, лов, риболов“ в рамките на Международния панаир в Пловдив, съобщиха от екипа на ЛТУ.

Форумът се провежда под егидата на Министерство на земеделието и храните, в партньорство с НЛРС "Съюз на ловците и риболовците в България" (НЛРС-СЛРБ), Изпълнителна агенция по горите (ИАГ),  Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА), държавните дивечовъдни стопанства, ЛТУ и др. Паралелно бе открита и специализираната изложба „Цветна пролет“.

Церемонията по откриването бе уважена от специални гости, сред които министърът на земеделието в оставка Кирил Вътев, придружен от ресорните си зам.-министри Георги Тошев и Мирослав Маринов, президентът на България в периода 2002–2012 г. Георги Първанов, председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев, ректорът на ЛТУ доц. д-р Христо Михайлов, изпълнителният директор на ИАГ Стоян Тошев заедно със зам.-директора на агенцията Росен Райчев, зам.-директорът на ИАРА Ясен Киров, главният директор на Международен панаир – Пловдив доц. д-р Иван Соколов, народни представители и други обществени дейци, отбелязват от висшето училище.

Приветствие към официалните лица, гостите и участниците в панаира отправи и Кирил Вътев.

Изложбата „Природа, лов риболов“ дава възможност на специалистите от горското, ловното и рибното стопанство от държавния и обществения сектор да дискутират важни теми, да обменят мнения и идеи и да споделят добри практики. /ПВ/

 

#лесотехническият #университет #лту #присъства #щанд #28ото #издание #изложението #природа #лов

Още новини

Още новини от Образование, които може да четете