КНА: Кипър е домакин на шампионата на УЕФА за юноши до 17 години

КНА: Кипър е домакин на шампионата на УЕФА за юноши до 17 години

21 май 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


КНА: Кипър е домакин на шампионата на УЕФА за юноши до 17 години

Кипър е домакин на Шампионата на УЕФА за юноши до 17 години, който започва днес, предаде за БТА кипърската агенция КНА.

Страната е домакин на турнира, най-голямото футболно събитие, провеждано някога в Кипър, между 20 май и 5 юни, чрез Кипърската футболна федерация (CFA).

Програмата на първия ден включва четири мача от група А и група Б, като Кипър ще играе срещу Чехия от 20:30 часа, а Сърбия срещу Украйна от 18:00 часа в група А.

Официалният старт на събитието ще бъде даден преди мача Кипър – Чехия, около 20:00 часа.

В първия ден мачовете от група Б са Дания - Уелс от 18:00 часа и Хърватия - Австрия от 20:30 часа.

Треньорът на националния отбор на Кипър Крисис Майкъл поздрави Кипърската футболна федерация за организирането на „това велико събитие“ в Кипър.

„За цялата ни страна е чест да бъде домакин на подобни събития“, каза той и добави, че отборът на Кипър ще направи всичко възможно, за да се представи на ниво.

Той подчерта, че първият мач срещу Чехия е важен „и ние очакваме с нетърпение да излезем на терена" след година на тренировки и очакване.

Говорителят на Кипърската футболна федерация Константинос Шамбулис каза пред КНА, че това е най-голямото футболно събитие, провеждано в Кипър.

Той каза, че през 1992 г. и 1998 г. Кипър е организирал състезания за юноши до 16 и до 18 години, но за първи път организира турнир от такова ниво и с тези спецификации.

В шампионата на УЕФА за юноши до 17 години в Кипър участват общо 16 отбора, разпределени в четири групи, ще бъдат изиграни общо 31 мача.

Мачовете ще се играят на шест стадиона: Тасос Марку, АЕК Арена, Антонис Пападопулос, Фамагуста - Епистрофи, Дасаки в Ахна, като финалът е на 5 юни на стадион "Алфамега" в Лимасол.

Полуфиналите са на 2 юни, а финалът - на 5 юни в Лимасол.

Кипърската футболна федерация трябваше да бъде домакин на финалния турнир за юноши до 17 години през 2021 г., но сезонът беше отменен поради пандемията от ковид-19.

(Новина, избрана от кипърската агенция КНА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

#кипър #домакин #шампионата #уефа #юноши #години #започва #днес #предаде #бта

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете