Кметът на Анкара Мансур Яваш обяви победа на местните избори

Кметът на Анкара Мансур Яваш обяви победа на местните избори

1 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Кметът на Анкара Мансур Яваш обяви победа на местните избори

Настоящият кмет на Анкара Мансур Яваш, който отново бе кандидат за кмет на столицата на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП), обяви победата си.

Искам да благодаря на всички, които ни подкрепиха въпреки потоците от клевети, които се изляха върху нас. Ще повторя това, което казах и през 2019 г. - това не е победа, защото това не е война. Ние ще продължим да служим на Анкара и на народа. Но тези, които подкрепиха нашия опонент, също не са загубили, каза Яваш пред жителите на Анкара, предават опозиционните медии в Турция. 

Според 59,3 на сто от преброените бюлетини Яваш получава 59,1 на сто от гласовете, а кандидатът на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Тургут Алтънок е получил подкрепа от 33,2 на сто от избирателите, информира телевизия ТГРТ.

Кметът на Анкара отбелязва, че "настоящите избори се превръщат за него и неговата Народнорепубликанска партия в пътна карта за по-нататъшна политическа дейност". 

Той каза още, че според междинните резултати кандидатите на НРП за кметове на общините в Анкара печелят в 16 от общо 25 общини.

#настоящият #кмет #анкара #мансур #яваш #отново #кандидат #столицата #основната #опозиционна

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете